Omgevingsmanagement Eerste Oosterparkstraat

Na een succesvolle samenwerking in de tenderfase, zal Ruim Omgevingsontwikkeling in opdracht van de Reimert Groep ook het omgevingsmanagement uit bij het project Herinrichting Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam. Hierbij is gezamenlijk een standaard werkwijze binnen de door opdrachtgever Gemeente Amsterdam voorgestelde fasering gecreëerd. Het doel: de kans op hinder door beperking van bereikbaarheid tot een minimum beperken.

Eerste Oosterparkstraat

Het werk omvat, naast herinrichting van de bestrating, ook veel rioolreparaties. Doordat de huidige rijbaan en de parkeerstrook hiertoe het werkvak vormen, worden verkeersstromen belemmerd. Met een veilig afgezette en duidelijk aangegeven laad- en losstrook aan de ene kant en een looproute aan de andere kant van het werkvak hebben wij dit probleem echter effectief opgelost.

Verkeersstromen zijn zo nooit volledig geblokkeerd en bovendien kunnen ook hulp- en nooddiensten indien nodig altijd ter plaatse komen. Zo wordt er op efficiënte wijze de straat ‘uit’ gewerkt.

 

Omgevingsmanagement in Eerste Oosterparkstraat

De rol die Ruim Omgevingsontwikkeling hierin speelt is vooral om raakvlakken op te lossen en verbinding te maken tussen opdrachtgever, opdrachtnemer en stakeholder. Onze omgevingsmanager maakt persoonlijk contact met de ondernemers en bewoners om raakvlakken, bijvoorbeeld de planning van grote leveranties of verhuizingen, te inventariseren.

Maar ook het creëren van een tijdelijk terras van flexibele loopschotten voor een horecaonderneming in de Eerste Oosterparkstraat is een goed voorbeeld van hoe wij meedenken om ook tijdens werkzaamheden in de behoeften van verschillende betrokken partijen te voorzien.

Met gestructureerd en persoonlijk omgevingsmanagement verbindt Ruim Omgevingsontwikkeling de uitvoering met ondernemers en bewoners en kan het werk naar ieders tevredenheid worden uitgevoerd.

Een reactie plaatsen