Omgevingsmanagement Galjoen Lelystad

Voor onze opdrachtgever De Wilde Grond-, Weg- en Waterbouw uit Lelystad zijn wij medio januari 2017 gestart met het omgevingsmanagement bij Groot Onderhoud Galjoen 20 t/m 30 in Lelystad. Dit nadat het door Ruim Omgevingsontwikkeling geschreven UAV-GC plan goed beoordeeld is door de opdrachtgever. Door de smalle werkruimtes, het grote aantal bewoners en de basisschool midden in het werkgebied een zeer uitdagende opdracht. Maar door de nauwe samenwerking tussen onze omgevingsmanager en de (assistent) uitvoerder toch een groot succes!

Naast een doordachte fasering hebben wij breed ingezet op de communicatie met de bewoners. Zo hebben wij onder meer brieven, keukentafelgesprekken, inloopuurtjes en bewonersavonden ingezet. Door dagelijks een buurtmaatje in de wijk te hebben hielden wij korte lijnen met de bewoners. De uitvoerder hield een kaart bij in de keet met daarop alle binnengekomen meldingen en aandachtspunten. Zo kon het hele team goed op de hoogte blijven van de stand van zaken.

Met de werkzaamheden in het Galjoen heeft de Gemeente Lelystad de wijk toekomstbestendig willen maken. Dit betekent dat de bestrating waar nodig hersteld is en weer een frisse en moderne uitstraling heeft gekregen. Ook zijn er nieuwe groenstroken aangebracht in de wijk om de leefbaarheid van bewoners te vergroten.

 

Door de ligging van het werkgebied – middenin een drukke woonwijk met grote basisschool ernaast –  zijn goede communicatie met bewoners en extra veiligheidsmaatregelen voor kinderen van groot belang geweest. Onze omgevingsmanager, uitvoerder van de Wilde en het volledige uitvoeringsteam hebben zich ingezet om de werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te voeren. Door persoonlijk contact met bewoners voorop te zetten zijn meldingen altijd snel opgelost.

Basisschool De Toermalijn ligt midden in de wijk het Galjoen. De kinderen hebben dus veel te maken met zwaar verkeer rond hun school: een hele goede reden om hen op een leuke manier meer te leren over veiligheid in het verkeer. Daarom hebben Ruim Omgevingsontwikkeling en De Wilde, in samenwerking met Chauffeurs Vereniging Friesland, op donderdag 4 mei 2017 een voorlichting over verkeersveiligheid georganiseerd voor groep 5, 6, 7 en 8

 

Projectgegevens

Opdrachtgever

De Wilde Grond-, Weg- en Waterbouw

Locatie

Lelystad

Contractvorm

UAV-gc

Aanvang project

15 januari 2017

Oplevering

30 juli 2017

Vragen over dit project?

Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen hebt over dit project.