UAV-gc N361 Ranum-Mensingeweer

In opdracht van Heijmans Wegen hebben wij de afgelopen 2 jaar het volledig ontwerp van de wegen en het kunstwerk van de N361 tussen Ranum en Mensingeweer mogen maken. De aannemer is in juli 2015 gestart met de aanleg van de rotonde. Aansluitend gaan de werkzaamheden verder voor de nieuwe weg. De verwachting is dat in november 2016 alle werkzaamheden zijn afgerond. Ruim Omgevingsontwikkeling heeft het 3D-ontwerp gemaakt en vervolgens volledig omgevingsmanagement uitgevoerd, inclusief het aanvrage van de nodige vergunningen.

Het werk voor de N361 tussen Ranum en Mensingeweer ging om een UAV-GC contract. In opdracht van Heijmans Wegen hebben wij de 2 jaar voorafgaand aan de uitvoering het gehele ontwerp van de wegen en het nieuwe kunstwerk mogen maken. Na afronding van de ontwerpfase hebben wij tijdens de uitvoering volledig omgevingsmanagement en beheer van systems engineering uitgevoerd. Reimert Bouw en Infrastructuur en Beugel Infrastructuur hebben het grond- en betonwerk uitgevoerd.

Werkzaamheden Ruim voor N361:

  • Uitvoeren van omgevingsmanagement met eigen omgevingsmanager;
  • Het maken van een volledig 3D-ontwerp van het grondwerk, de fundering en de wegen;
  • Verzorging van het vergunningenmanagement;
  • Ontwerp van een kunstwerk op de N361;
  • Ontwerp van ecologische verbinding;
  • Verzorgen van systems engineering;
  • Leveren van een technisch manager binnen het projectteam.

 

 

Een van de hoogtepunten van het werk was toch wel het kunstwerk dat is aangebracht om de verbinding tussen Ranum en Mensingeweer mogelijk te maken en dat het resultaat er mag wezen, dat is iets waar we trots op zijn! Ruim Omgevingsontwikkeling heeft tijdens de uitvoering een technisch manager en omgevingsmanager geleverd; zij hebben er mede voor gezorgd dat het werk efficiënt en binnen budget is uitgevoerd. De bewoners zijn maar wat blij met het resultaat: de buurt is stiller en, niet op de minste plaats, veiliger. Kinderen kunnen nu veilig oversteken om bij de speelplaats te komen.

Projectgegevens

Opdrachtgever

Heijmans Wegen

Locatie

Tussen Ranum en Mensingeweer

Contractvorm

UAV-gc

Aanvang project

Oplevering

Vragen over dit project?

Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen hebt over dit project.